Soomel ja Rootsil ei ole järgmisele NATO tippkohtumisele asja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti kaitseminister Raimonds Bergmanis, Soome kaitseminister Jussi Niinistö ja Eesti kaitseminister Hannes Hanso.
Läti kaitseminister Raimonds Bergmanis, Soome kaitseminister Jussi Niinistö ja Eesti kaitseminister Hannes Hanso. Foto: AP/Scanpix

Mitme NATO liikmesriigi vastuseisu tõttu jäävad tõenäoliselt Rootsi ja Soome järgmiselt kohtumiselt kõrvale, vahendab Helsingin Sanomat.

Viimasel NATO kaitseministrite kohtumisel olid Soome ja Rootsi ainsad riigid, kes osalesid kohtumisel ilma allianssi kuulumata. Soome kaitseminister Jussi Niinistö ja tema Rootsi kolleeg Peter Hultqvist olid kutsutud eelkõige seetõttu, et sel korral arutati NATO ja Euroopa Liidu koostööd.

NATO kutsus üles kohtumisel kaitsekoostööd tugevdama, kuid ettepanek kaasata Soomet ja Rootsit järgmisel aastal Brüsselis toimuvale NATO tippkohtumisele lükati tagasi.

«Mitmed liikmesriigid olid selle vastu,» ütlesid NATO diplomaatilised allikad Helsingin Sanomatile.

NATO ametnikud teavet ei kinnitanud, kuid sõnasid, et ühtegi otsust järgmise tippkohtumise koosseisu osas ei ole veel vastu võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles