EL ja Kanada allkirjastavad kaubandusleppe pühapäeval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk.
Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk. Foto: ARMIN WEIGEL/AFP/Scanpix

Euroopa Liit ja Kanada allkirjastavad pühapäeval Brüsselis peetaval tippkohtumisel ajaloolise kaubandusleppe, ütles EL-i ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk.

"Ülesanne on täidetud! Just leppisin PM @Justin Trudeauga kokku pidada sel pühapäeval EL-i-Kanada tippkohtumine," kirjutas Tusk Twitteris.

Trudeau omalt poolt kinnitas, et ootab kannatamatult leppe allkirjastamist Brüsselis. "Kanada-EL-i tippkohtumine toimub pühapäeval," märkis Trudeau pärast jutuajamist Tuskiga.

CETA ehk kõikehõlmav majandus- ja kaubanduslepe seoks EL-i 500 miljoni elanikuga turu maailma suuruselt kümnenda majanduse Kanadaga. Läbirääkimised leppe üle kestsid aastaid.

Reedel andis leppele lõpuks rohelise tee ka Belgia 3,5 miljoni elanikuga Valloonia piirkond, mis oli eelnevalt, seda blokeerinud, nõudes tagatist, et CETA ei kahjusta tema põllumajandus- ja muid huve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles