Calais` sulgemise järel ummistavad migrandid Pariisi tänavaid (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast isetekkelise Calais` migrandilaagri sulgemist sel nädalal on paljud sealsed asukad kolinud ümber Prantsusmaa pealinna tänavatele, vahendab The Local.

Pariisi tänavatel on näha tihedalt püstitatud räämas telke, nööridele kuivama riputatud riideid ja inimesi, kes seisavad järjekorras, et saada vabatahtlike poolt valmistatud einet.

Calais` migrandilaagri sulgemise järel on kohalikud hakanud tundma muret, et ilma peavarjuta jäänud põgenikud, kes keelduvad ümber asumast riigi 450 põgenikekeskusesse, tekitavad pealinna tänavatel humanitaarkaose.

Organisatsiooni NGO koordinaatori Charles Drane`i sõnul on paari päevaga põgenike arv Pariisis kasvanud üle tuhande. Tegelikkuses on põgenikekriis Pariisi tänavatel kestnud juba ligi 18 kuud, kuid Calais` laagri sulgemisega saabus alles nüüd probleemile laiem tähelepanu.

«Probleem oli siin juba enne. Põgenikud on alati liikunud Calais` ja Pariisi vahel, olenevalt sellest, milliseid samme politsei ette võtab,» sõnas organisatsiooni Terre d’Asile anonüümseks jääda soovinud liige.

Juulis evakueeris politsei Terre d’Asile`i kontori juurde püstitatud telklaagrist ligi 2000 migranti, kes püstitasid oma telgid pari tunni jooksul uuesti.

«Kriis ei lõpe niipea ja Calais`s on olukord sama,» ütles organisatsiooni liige.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles