Hollande kiitis Calais` laagri evakueerimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenik suuremas osas tühjendatud Calais` laagris.
Põgenik suuremas osas tühjendatud Calais` laagris. Foto: AP/Scanpix

Prantsuse president Francois Hollande avaldas täna tunnustust Calais`s asuva põgenikelaagri evakueerimise üle, sõnades, et see on tunnistus sellest, et ta peab lubadust Prantsusmaa isetekkelistest migrandilaagritest puutumatu hoida.

«Kogu protsess möödus vahejuhtumiteta,» teatas Hollande külastusel Doue-la-Fontaine`i registreerimiskeskusesse. «Me pidime tõusma põgenikekriisi küsimuses ülesannete kõrgusele. Me ei saanud seda laagrit enam taluda ja me ei kavatse taluda ka teisi.»

«Džunglina» tuntud laager oli hüppelauaks sõja ja vaesuse eest pagevatele inimestele Suurbritanniasse jõudmiseks. Laager tühjendati enamuses sellenädalase suuroperatsiooni käigus, mille jooksul transporditi tuhandeid migrante bussidega üle riigi asuvatesse põgenikekeskustesse.

Evakueerimise käigus puhkesid aga laialdased tulekahjud, mis hävitasid suure osa laagriplatsist, mis oli saanud Euroopa suurima põgenikekriisi sümboliks Teisest maailmasõjast alates.

Oktoobri keskpaigast on Suurbritannia võtnud vastu 274 last, kellest enamuse moodustavad noorukid, kelle sugulased elavad Ühendkuningriigis.

Briti organisatsioon Help Refugees hinnangul jäi eilse seisuga laagrisse siiski veel üle tuhande saatjata lapse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles