Moskva süüdistab lennuintsidendis Süürias USA-d (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Venemaa süüdistab Süüria õhuruumis 17. oktoobril toimunud Vene ja USA sõjalennuki kokkupõrkelähedase olukorra tekkimise eest USA-d.

Vene sõjaväe pressiesindaja kindralmajor Igor Konašenkovi sõnul oli Deir Ezzori linna lähistel toimunud intsidendi osapoolteks Vene hävitaja Suhhoi-35 ja USA radarlennuk E-3.

Venemaa oli USA-d teavitanud Su-35 kavatsusest piirkonnas lennata, ütles esindaja. USA lennuk langes ootamatult umbes kilomeetri võrra ning möödus lennuki lähistelt umbes 500 kauguselt.

Konašenkovi sõnul USA vabandas juhtunu eest.

Juhtunu tuli avalikuks reedel, kui sellest teavitas USA sõjaväe pressiesindaja. Tema sõnul tõstatati küsimus Vene komandöridega, kuid seda hoiti sihilikult saladuses.

USA õhuväe kindralleitnandi Jeff Harrigani ütles reedel, et Vene lennuk manööverdas USA lennukist 700-800 meetri kaugusel.

Anonüümsust palunud USA ametniku sõnul tundis Ühendriikide piloot Vene hävitaja mootorite tekitatud turbulentsi. USA piloot üritas ebaõnnestunult Vene lennukiga hädaolukordadeks mõeldud raadiokanali kaudu ühendust võtta.

Ametniku sõnul küsis Washington järgmisel päeval Vene ametnike käest juhtunu kohta selgitusi ja said vastuseks, et Vene piloot ei näinud USA lennukit.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles