USA andis saatkonnatöötajate peredele käsu Istanbulist lahkuda (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi lipp
Türgi lipp Foto: SCANPIX

Ühendriikide välisministeerium andis laupäeval USA saatkonnatöötajate peredele käsu Istanbulist lahkuda seoses julgeolekuprobleemidega.

«Otsus evakueerida pereliikmed baseerub julgeolekuinformatsioonil, mis viitab äärmusrühmituste jätkuvatele agressiivsetele püüdlustele rünnata USA kodanikke Istanbulis,» kirjutati teadaandes.

USA hoiatas juba eelmisel nädalal oma kodanikke võimaliku terrorirünnaku või välismaalaste röövimise eest Istanbulis, kus sel aastal on korraldatud mitu pommiplahvatust.

USA Istanbuli konsulaat teatas nädal tagasi, et äärmusrühmitused jätkavad katseid ameeriklaste ja teiste välismaalaste ründamiseks linnas. Konsulaat ei täpsustanud, millist rühmitust täpselt kardetakse.

Esmaspäeval soovitas välisministeerium USA kodanikel tõsiselt kaaluda, kas praegusel ajahetkel on Türgi külastamine vältimatu, kui «ameeriklased ja teised välisturistid on Türgis kohalike ja rahvusvaheliste terroriorganisatsioonide sihtmärgiks».

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles