Liibüas sai autopommiplahvatuses surma kuus inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatus kärgatas Al-Keshi linnajaos, kus asub hulgaliselt rahvarohkeid kohvikuid.
Plahvatus kärgatas Al-Keshi linnajaos, kus asub hulgaliselt rahvarohkeid kohvikuid. Foto: Libyan Express

Liibüa idaosas asuvas Benghazi linnas sai laupäeva hilisõhtul autopommiplahvatuses surma kuus ja vigastada kümme inimest, teatasid võimuesindajad.

Plahvatus kärgatas Al-Keshi linnajaos, kus asub hulgaliselt rahvarohkeid kohvikuid.

Terrorirünnakus sai teiste seas surma ühes kohvikus istunud poliitaktivist Mohammed Bougages, kel oli igapäevane vestlussaade riiklikus telekanalis ja kes oli islamiäärmuslastega võitleva kindral Khalifa Hifteri veendunud toetaja.

Iraani president Hassan Rouhani hoiatas laupäeval "terroristlike valitsuste" tekkimise eest Põhja-Aafrikasse.

"Süürias ja Iraagis toimuvad terroristlikud tegevused on maailmale tõsine oht. Kui regioonis ei toimu tõsist lahingut terrorismi vastu, siis näeme mitme terroristliku valitsuse ja ühenduse esilekerkimist Põhja-Aafrika regioonis," lausus Rouhani laupäeval kohtumisel Euroopa Liidu välispoliitika juhi Federica Mogheriniga.

Äärmusrühmitus Islamiriik (IS) on levinud oma baasidest Süürias ja Iraagis Liibüasse ning sooritanud rünnakuid ka Alžeerias ja Egiptuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles