Jeemenis hukkus liitaste õhulöökides vähemalt 30 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihtasaanud hoone Zaidias.
Pihtasaanud hoone Zaidias. Foto: AFP

Jeemenis hukkus laupäeval Saudi Araabia juhitud koalitsiooni õhulöökides vähemalt 30 mässulist ja tsiviilisikut, teatasid sõjaväeallikad, meedikud ja kohalik meedia.

Mässuliste kontrollitud uudisteportaali sabanews.net andmeil tabas neli õhurünnakut elamuid Salo linnas, kus toimuvad relvakokkupõrked valitsusvägede ja mässuliste vahel.

Rünnakutes hukkus vähemalt 10 inimest ja seitse sai vigastada. Linnahaiglas töötava arsti andmetel toodi asutusse 15 surnukeha ja seitse vigastatut. Saudi Araabia toetatud Jeemeni valitsuse ametniku sõnul hukkus 11 inimest, kellest üks oli laps ja seitse naised. Ametnik lisas, et kaks koalitsiooni õhulööki tabasid eksikombel kolme kodu.

Samal ajal tabas kaks õhurünnakut mässuliste valduses olevat hoonet Zaidias, kus hoitakse vangis huthimässuliste vastu võidelnud inimesi, kinnitasid sõjaväeallikad. Mõnedel andmetel sai ainuüksi seal surma 30 kinnipeetut ja neid valvanud mässulist.

Huthide televõrgustik Al-Masirah teatas, et Zaidias sai surma koguni 43 inimest.

Jeemeni president lükkas laupäeval tagasi maailmaorganisatsiooni erisaadiku esitatud ÜRO rahukava ettepaneku, ütles allikas presidendikantseleist uudisteagentuurile AFP.

Allika kinnitusel kohtus president Abedrabbo Mansour Hadi ÜRO erisaadiku Ould Cheikh Ahmediga ja "keeldus vastu võtmast ÜRO ettepanekut".

Erisaadik esitas rahukava ka huthimässuliste esindajatele. Kava sisu pole avaldatud, kuid asjaga kursis olevate ametnike sõnul on tingimuste seas ka Hadi võimust loobumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles