Clintoni toetus on pärast FBI teadet kõikuma löönud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton kõnelemas FBI juurdluse asjus.
Hillary Clinton kõnelemas FBI juurdluse asjus. Foto: Reuters/ScanPix

USA demokraatide presidendikandidaadi Hillary Clintoni toetus on kõikuma löönud pärast Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) otsust algatada eksväliministri suhtes uus uurimine seoses tema elektronkirjavahetusega, teatas eile meedia.

Meediaväljaannete ABC ja Washington Posti viimase arvamusküsitluse kohaselt juhib Clinton riigiüleselt vabariiklasest vastaskandidaadi Donald Trumpi ees vaid kahe protsendiga.

Eile avaldatud küsitluse kohaselt toetab Clintonit 47 ja Trumpi 45 protsenti hääleõiguslikest kodanikest. Samas küsitluses juhtis Clinton nädal varem koguni 12 protsendiga.

Real Clear Politicsi avaldatud arvamusküsitluste keskmine mõõtis Clintoni toetuseks 44,9 protsenti ja Trumpile 41,1 protsenti.

USA demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton nimetas eile Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) juhi James Comey otsust avada elektronkirjade asjus uus juurdlus enneolematuks ja äärmiselt murettekitavaks.

«On üsnagi kummaline, et selline asi tehakse nii vähese informatsiooniga teatavaks otse enne valimisi. Tegelikult see ei ole vaid kummaline, vaid ennekuulmatu ja sügavalt murettekitav,» märkis Clinton oma toetajatele Florida osariigis korraldatud kampaaniaüritusel.

USA vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump tervitas FBI otsust.

«Hillary Clintonit ümbritsev korruptsioon on ennenägematu. Pange ta trellide taha,» ütles Trump oma poolehoidjatele kõneledes. «Ma hindan väga tõsiasja, et FBI-l ja justiitsministeeriumil oli julgust parandada kohutav viga, mille nad tegid, lõpetades uurimise süüdistust esitamata.»

«See on suurim skandaal pärast Watergate´i,» oli Trump veendunud, viidates poliitilisele kriisile, mis viis president Richard Nixoni ametist lahkumiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles