USA senaator hurjutas Föderaalset Juurdlusbürood

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senaator Harry Reid väljendas rahulolematust seoses FBI tegutsemisega.
Senaator Harry Reid väljendas rahulolematust seoses FBI tegutsemisega. Foto: Ethan Miller/AFP

USA senati demokraatide liider Harry Reid hurjutas pühapäeval karmisõnaliselt Föderaalse Juurdlusbürood (FBI) otsuse eest algatada eksväliminister Hillary Clintoni suhtes uus uurimine seoses tema elektronkirjavahetusega.

Reidi hinnangul rikkus FBI juhataja James Comey seadust, kui teatas otsusest vahetult enne valimisi. Senaatori arvates võis Comey rikkuda seadust, mille kohaselt ei tohi riigiametnikud kasutada oma ametiseisundit valimiste mõjutamiseks.

Senaator sellega ei piirdunud, vaid väitis samas, et Comey on ühtlasi varjanud informatsiooni vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi kesksete nõunike ja Venemaa valitsuse vahelise suhtluse kohta.

Telekanal NBC teatas samal ajal, et FBI on hankinud volituse, mis annab neile õiguse uurida Clintoni lähedase abi Huma Abedini mehe ja endise kongresmeni Anthony Weineri arvutist leitud elektronkirju, mis puudutavad demokraatide presidendikandidaati.

FBI omas juba varem volitusi Weineri arvuti uurimiseks, kuid see puudutas siiani vaid kahtlustuste kohaselt sobimatu sisuga kirjavahetust endise kongresmeni ja ühe alaealise tüdruku vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles