Vaatlusorganisatsioon: Mosulis on elu kaotanud üle 300 Islamiriigi lapssõduri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitlus Mosuli pärast. Pildil Iraagi armee eriüksus
Võitlus Mosuli pärast. Pildil Iraagi armee eriüksus Foto: SCANPIX

Ühendkuningriigis asuva vaatlusorganisatsiooni Syrian Observatory of Human Rights (SOHR) andmetel on kahe nädala jooksul langenud Põhja-Iraagis Mosulis üle 300 Islamiiriigi lapssõduri ning džihadistidest hukkunuid kokku on ligi 480.

Iraagi valitsusväed pingutavad,et Mosulit Islamiriigi käest tagasi vallutada, lahinguid peetakse juba hoone hoone haaval ja maatükk maatüki haaval, edastab The Independent.

SOHRi teatel on Islamiriik viinud Mosulist vähemalt 40 hukkunut oma «pealinna» Raqqasse, kellest enamik on lapssõdurid ehk niinimetatud kalifaadi kutsikad.

«Alates sellest kui Iraagi valitsusväed alustasid pealetungi Mouslile, on langenud vähemalt 480 Islamiriigi võitlejat, nende seas on rohkem kui 300 lapssõdurit, kes on pärit «kalifaadi kutsikate» üksusest. Islamiriik kasutab aina enam teismelisi ja noori,» edastas vaatlusorganisatsioon oma teates.

ÜRO andmetel on Islamiriik tapnud Mosuli piirkonnas viimase  nädalaga umbes 232 tsiviilisikut ning 190 Iraagi sõjaväelast.  

Šiiitide paramiltaarüksused avasid Mosulis uue rinde, takistamaks Islamiriigi džihadistidel Süüriasse põgenemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles