Kertši väina sillal on tehtud ehitustöid 30 miljardi rubla väärtuses (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kertši silla mõlemas suunas saab olema kaks sõidurida ja samuti kahed raudteerööpad.
Kertši silla mõlemas suunas saab olema kaks sõidurida ja samuti kahed raudteerööpad. Foto: TASS/Scanpix

Tööd Krimmi Kertši poolsaart ja Venemaad eraldava Kertši väina sillal on valminud 30 miljardi rubla ehk umbes 430 miljoni euro väärtuses, ütles silla ehituse peatöövõtja Stroigazmontaži omanik Arkadi Rotenberg täna intervjuus telekanalile Rossiya 24.

Arkadi Rotenberg. FOTO:  TASS/Scanpix
Arkadi Rotenberg. FOTO:  TASS/Scanpix Foto: Mikhail Metzel/Mikhail Metzel/TASS

Rotenbergi sõnul ei olda põhimõtteliselt nõus muutma silla maksumust. Silla oletatav maksumus on 228 miljardit rubla ehk umbes 3,28 miljardit eurot, tööd on juba valminud 30 miljardi rubla väärtuses.

Silla maksumust on juba vähendatud 19 miljardi rubla ehk 270 miljoni euro võrra tehnoloogiliste lahenduste optimeerimise tulemusena.

Kõige töömahukam osa ehitusest, silla keskosa, on planeeritud rajamiseks 2017. aasta keskel. Enne aasta lõppu paigaldatakse kolmandik planeeritud 595 tugisambast ja 7000 talast. Sild peaks valmima 2018. aasta lõpuks.

Ehitusprojekt annab tööd umbes 3500 inimesele.

Kertši väin ühendab Musta- ja Aasovi merd ning eraldab loodusgeograafilist Euroopat Aasiast. Väina lõunaosa on laiem ja sügavam. Põhjaosas on väin vaid nelja kilomeetri laiune ja nelja meetri sügavune. Väina ääres asub Kertši linn.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles