Riiklik prognoos: 2020. aastaks surfab internetis 90 protsenti venemaalasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
vk.com
vk.com Foto: SCANPIX

Hetkel kasutab internetti igapäevaselt 57 protsenti Venemaa elanikkonnast, kolme aasta pärast jõuab see number 90 protsendini, ütles Venemaa elektronside liidu direktor Sergei Plugotarenko.

"Runet hõivab Vene majanduses järjest tähtsama koha. Puhtad internetiturud annavad 2,5 protsenti sisemajanduse koguproduktist (SKP), sõltuvad turud 19 protsenti, sest rohkem kui 57 protsenti riigi elanikkonnast käib iga päev internetis. Neid on kokku 86 miljonit inimest," ütles Plugotarenko.

Prognoositakse, et 2020. aastaks kasutab internetti 90 protsenti Venemaa elanikkonnast, lausus direktor. "Internet muutub üldkättesaadavaks ja kõikjal kättesaadavaks."

Tema hinnangul suureneb turundus- ja reklaamiosa 2016. aasta lõpuks 17 protsenti 171 miljardi rublani (2,5 miljardi euroni).

«Tähtis tõik on meediareklaami segmendi languse peatumine ja interneti- ja telereklaami lepingu hinna ootamatu võrdsustumine,» ütles Plugotarenko.

Ta märkis, et e-kaubandus kasvab tänavu 18 protsenti ja moodustab 1,2 triljonit rubla, mis on 3,5 protsenti kogu jaekaubandusest.

«Tähtis saavutus on digitoodete turu kasv, mis ületas 60 miljardi läve ja ennustatav kasv on 15  protsenti. Iga kolmas Runet-i kasutaja maksab veebi sisu eest, arvestamata 40 miljonit tasulise televisiooni kundet,» märkis ta.

Plugotarenko väitel on Venemaa internetimajanduse arengu stsenaarium konservatiivne: «Turg kasvab lähemad kolm aastat 10-15 protsenti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles