Tütar soovib hukkunud Poola presidendile ausammast

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lech Kaczyński tütar Marta Kaczyńska (keskel), tütretütar Ewa (keskel) ja hukkunud presidendi kaksikvend Jarosław Kaczyński.
Lech Kaczyński tütar Marta Kaczyńska (keskel), tütretütar Ewa (keskel) ja hukkunud presidendi kaksikvend Jarosław Kaczyński. Foto: SCANPIX

Mullu aprillis Smolenski lähedal toimunud lennukatastroofis hukkunud Poola presidendi Lech Kaczyński tütar Marta soovib, et tema isa auks püstitataks ausammas.

«Ma ütlen seda kui tütar ja inimene, kes armastab Poolat: mu isa väärib riigile tehtud teenete, pikaaegse ja omakasupüüdmatu töö eest Vabariigi heaks oma isiklikku monumenti,» lausus Marta Kaczyńska, kelle hinnangul tuleks püstitada ka teine ausammas, mis oleks pühendatud kõigle 96 inimesele, kes hukkusid aprillikuises õnnetuses, vahendas Poola raadio koduleht.

Kaczyńska hinnangul ei kajasta jaanuari alguses avaldatud Venemaa uurijate aruanne, mille kohaselt lasub õnnetuse eest vastutus täielikult poolakatel täit tõde.

«Kellegi kätel on veri. See polnud lihtsalt halb õnn,» lisas Kaczyńska, kelle sõnul süütab ta iga kuu kümnendal kuupäeval isa ja teiste lennuõnnetuse ohvrite mälestuseks küünla või osaleb missal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles