Malaysia Airlinesi lend MH370 oli õnnetusse sattudes pilootideta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austraalia transporditurvalisuse büroo avaldas uue tehnilise raporti lennufirma Malaysia Airlines kahe ja poole aasta taguse õnnetuslennu MH370 kohta, mille kohaselt oli lennuk enne India ookeani kukkumist pilootideta.

Nüüdne raport, mis põhineb satelliidiandmetel, kinnitab varem välja käidud väidet, et Boeing 777 ei juhitud, kui kütus otsa lõppes ja ta suurel kiirusel merre sööstis, edastab The Independent.

Varem käisid selle lennuõnnetuse uurijad välja teooria, et piloodid juhtisid lennuki teadlikult ookeani, sellele viitavad kahjustused lennuki tiivaosal, kuid nüüdne uuring seda ei kinnitanud. Sellest rääkis ka maailma üks juhtivamaid lennuõnnetuste uurijaid Larry Vance Austraalia päevapoliitilises saates «60 Minutes».

Uue raporti kohaselt on Malaysia Airlinesi kadunud lennukit otsitud valedest paikadest, kuna see võis kukkuda senisest otsingualast kaugemale.

Austraalia transporditurvalisuse büroo korraldab konverentsi, milles arutatakse, kas laiendada India ookeanis MH370 lennuki otsimise ala.

Boeing 777 oli teel Kuala Lumpurist Pekingisse, kui 8. märtsil 2014 koos 239 reisija ja meeskonnaliikmega kadus. India ookeani äärsetelt aladelt on leitud sellest lennukist 20 osa, mille tõttu oletatakse, et lennuk kukkus ookeani. Samas ei ole lennuki viimaste koordinaatide järgi otsimine tulemusi andnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles