Rootsi kopterijõugu ninameeste karistused pikenesid

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Röövlijõugu kasutatud kopter leiti hiljem hüljatuna.
Röövlijõugu kasutatud kopter leiti hiljem hüljatuna. Foto: SCANPIX

Rootsi teise astme kohus otsustas karmistada Västbergas G4S sularahahoidlat 2009. aasta sügisel röövinud kopterjõugu ninameeste karistusi.

Kaks põhitegijat peavad trellide taga istuma kaheksa aastat, võrreldes ringkonnakohtu määratud seitsme aastaga, vahendas YLE Rootsi meediat.

Kaheksa aastat istuvad vanglas kopteripiloot ja mees, kes oli jõugul vastas sularahahoidla hoones. Rootsi raadio teatel karistati neid jõhkra röövimise eest.

Hulljulge jõugu «ajuks» nimetatud mehe karistusaeg pikenes samuti aasta võrra, kerkides teise astme kohtu otsuse järgi nelja aastani.

Ülejäänud meeste karistusi teise astme kohus ei muutnud.

Eelnevalt kopteri varastanud jõuk lendas Lõuna-Stockholmis Västbergas asuva G4S sularahahoidla katusele. Pärast katuseakende purustamist sisenesid nad hoonesse ja lahkusid sealt mõni hetk hiljem sularaha täis kottidega. Meeste saak oli enam kui 4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles