Ku Klux Klani väljaanne toetab Trumpi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Ku Klux Klani liider ja praegune Senati kandidaat David Duke toetajatega.
Endine Ku Klux Klani liider ja praegune Senati kandidaat David Duke toetajatega. Foto: AP/Scanpix

Vähestest Ühendriikide ajalehtedest, mis avalikult vabariiklaste kandidaati Donald Trumpi toetavad, on üks vägagi silmapaistev, kirjutab Washington Post.

Ajalehe nimi on «Crusader» («Ristisõdalane») ja see on üks Ku Klux Klani suurematest väljaannetest.

Loosungi all «Make America Great Again!», mis on Trumpi ametlik kampaanialause, on ajaleht pühendanud terve esilehe Trumpi sõnumi kaitsmisele.

Väljaanne lahkab põhjusi, kuidas Ameerikat taas «võimsaks» teha, ning jõuab järeldusele, et selleks on vaja taastada valge kristliku populatsiooni ülemvõim.

Trumpi kampaaniameeskond on artikli maha teinud, vastates, et ei toeta vihakõnet mitte üheski avalduses. «See artikkel on eemaletõukav ja need vaated ei esinda kümneid miljoneid ameeriklasi, kes meie kampaania toetuseks on ühinenud,» sõnas kampaaniameeskond eilses avalduses.

Vabariiklastel on Ku Klux Klaniga veel teinegi seos - nimelt on endine rühmituse liider David Duke praegune Louisiana osariigi vabariiklaste senatikandidaat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles