Ungari muudab ELi soovil oma meediaseadust

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari meediaseaduse vastane meeleavaldus.
Ungari meediaseaduse vastane meeleavaldus. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon avaldas heameelt selle üle, et Ungari nõustus kiiremas korras oma uude meediaseadusse sisse viima parandused, mida nad soovitasid.


«Mul on väga hea meel, et Ungari võimud on nõustunud oma meediaseadust parandama, et kindlustada selle vastavus nende ELi õiguse aspektidega, mida me tõstatasime,» ütles Euroopa Komisjoni asepresident Neelie Kroes.

Budapest nõustus AFP teatel muudatustega neljas ELilt kriitikat saanud valdkonnas: tasakaalustatud kirjutamine, trahvid, meedia registreerimise reeglid ja sõnavabaduse küsimused.

Kroesi sõnul töötab ta nüüd koos Ungari võimudega selle nimel, et kokkulepitud muudatused seadusse sisse viidud saaksid ja et ülevaadatud seadus ka ellu viidaks. «Minu arusaamist mööda kavatsevad Ungari võimud viia muudatused sisse kiirendatud korras kahe lähima nädala jooksul,» kommenteeris tema pressiesindaja Jonathan Todd.

Samas ei muudeta aga üht rohkelt kriitikat saanud aspekti – nimelt jääb jätkuvalt alles seaduse poolt tekitatav järelevalveorgan, mis on võimulolevate konservatiivide kontrolli all. Toddi sõnul pole Euroopa õiguses selliseid punkte, mille abil saaks ungarlasi seda muutust sisse viima sundida.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles