India saadab Kuule mehitamata sondi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

India kosmoseagentuuri esindaja kinnitusel võib riigi esimene mehitamata missioon Kuu pinnal maanduda juba oktoobris.


«Me oleme seadnud 22. oktoobri esialgseks kuupäevaks, mil saadame kosmoselaeva Chandrayaan-1 kuule, kuigi välja lennutamise aken jääb avatuks kuni 26. oktoobrini,» ütles India Kosmoseuuringute Organisatsiooni juht S. Satish AFP-le.

Satishi sõnul võivad lennu edasi lükata ainult halvenevad ilmastikuolud.

Pekingi kosmoseprogrammi edu on äratanud muret naaberriikides, sest see toob rahvavabariigile ka sõjalisi eeliseid, kirjutas Reuters.

Pärast Hiina taikonaudi Zhai Zhigangi ajaloolist kosmosekõndi, kui mees käis kosmoselaevast Shenzhou VII väljas umbes 15 minutit, teatas Hiina, et kavatseb Kuule saata ka mehitatud missiooni.

Esialgsete plaanide kohaselt pidi India mehitamata missioon toimuma juba aprillis, kuid see lükkus edasi tehniliste probleemide tõttu.

Kosmosemissioon läheb Indiale maksma 80-90 miljonit dollarit, kuid riigi ambitsioonid on veelgi suuremad, sest esimene inimene plaanitakse kosmosesse saata juba 2014. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles