Mihhail Gorbatšov: mul on Venemaa pärast häbi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Gorbatšov
Mihhail Gorbatšov Foto: SCANPIX

Nõukogude Liidu viimane juht Mihhail Gorbatšov nimetas Venemaa praegusi juhte korrumpeerunud kambaks, keda huvitab vaid varanduse kokku kühveldamine.

Gorbatšovi sõnul on tal praeguse Venemaa pärast häbi, kirjutab AFP.

«Praegust eliiti huvitab vaid raha. Nad tahavad olla nagu Roman Abramovitš. Mul on nende pärast häbi. Tunnen oma kodumaa Venemaa pärast häbi,» sõnas Gorbatšov väljaandele Novaja Gazeta antud intervjuus.

Gorbatšovi arvates ei tegele Venemaa praegune juhtkond mitte riigi heaolu tagamise, vaid võimu juures püsimisega.

Mihhail Gorbatšov saab 2. märtsil 80-aastaseks. Venemaal tema auks peetavad üritused on märksa tagasihoidlikumad kui mujal maailmas korraldatavad. Nobeli rahupreemiaga pärjatud Gorbatšovi juubelipidustuste tipphetk on 30. märtsil Londonis, kus Royal Albert Hallis toimub tema sünnipäevagala.

Mihhail Sergejevitš Gorbatšov (sündinud 2. märtsil 1931) oli Nõukogude Liidu viimane riigipea. Gorbatšov oli 1980–1991 NLKP KK Poliitbüroo liige, 1985–1991 NLKP peasekretär, 1988–1990 NSVL Ülemnõukogu esimees ja 1990–1991 Nõukogude Liidu president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles