Liibüa meeleavalduste käigus sai surma vähemalt neli inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa näitab rahvusvahelisele meediale vaid valitsust pooldavaid meeleavaldusi. Valitsusvastased meeleavaldused on maha salatud.
Liibüa näitab rahvusvahelisele meediale vaid valitsust pooldavaid meeleavaldusi. Valitsusvastased meeleavaldused on maha salatud. Foto: Scan

Liibüa julgeolekuväed tapsid vägivaldsete kokkupõrgete käigus opositsiooni veebilehtede ja mittetulundusühingute teatel neli inimest internetis algatatud «viha päeva» meeleavalduse käigus.

Liibüa liidri Muammar Gaddafi vastane meeleavaldus toimus eile riigi idaosas Al-Baida linnas, vahendab AFP.

«Sisejulgeoleku väed ja revolutsioonikomitee miilitsad kasutasid laskemoona, et ajada laiali Al-Baida noorte rahumeelne demonstratsioon, mille tulemusel on vähemalt neli surnud ja mitmed vigastatud,» kinnitas organisatsioon Libya Watch.

Facebooki lehekülje «viha päev» poolehoidjate arv kasvas kahe päevaga enam kui kahekordseks ning eeldatavasti täna jätkuvad veelgi laiaulatuslikumad protestid.

Euroopa Liit ja Suurbritannia kutsusid Liibüat üles rahumeelselt probleeme lahendama ning austama inimeste kogunemisõigust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles