Malis miiniplahvatuses viga saanud Prantsuse sõdur suri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malis teenistuskohustuste täitmisel langenud Fabien Jacq.
Malis teenistuskohustuste täitmisel langenud Fabien Jacq. Foto: SIRPA/AFP

Malis islamistidega võidelnud Prantsuse üksuse sõdur, kes sai reedel miiniplahvatuses viga, suri laupäeval, teatas president François Hollande'i büroo.

Sõjaväelane sõitis Malis soomukiga miini otsa, teavitas presidendiamet mehe vaprust tunnustades.

"Plahvatuses sai surma seersant Fabien Jacq ja kergemalt haavata veel üks sõjaväelane," kirjutati ametlikus teadaandes.

Rünnaku eest võttis vastutuse terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud islamistide äärmusrühmitus Ansar Dine.

Samuti AL-Qaedaga seotud äärmusrühmitus Islami Magribi Al-Qaeda (AQIM) avaldas laupäeval video kahe mehe hukkamisest, keda süüdistati koostöös Prantsusmaa terrorismivastase võitluse üksustega Malis.

Videos tapetakse Mali päritolu Mohamed Ould Beih ja El-Hussein Ould Badi, keda nende mõrtsukad süüdistavad filmilõigul korduvalt koostöös prantslastega. Islamistide sõnul olid mehed prantslastele muu hulgas reetnud mitu relvapeidikut.

Videolõik nimega "Reeturid 2" avaldati islamistidega seotud meediakanalis Andalus Media.

Prantsusmaa viis sõdurid Malisse 2013. aasta algul, et aidata võimudel lüüa tagasi džihadistid, kes olid suure osa riigist vallutanud. Operatsioon Serval asendati hiljem operatsiooniga Barkhane, mis on viit Aafrika riiki hõlmav ulatuslikum pealetung islamistlikele rühmitustele. Sellest võtab osa 3000 Prantsuse sõdurit. Mali operatsioonides on surma saanud 18 prantslast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles