Vaimustushüüded šokolaadilinna pimeduses

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trumpi kampaaniaüritus Pennsylvania osariigis Hershey's.
Trumpi kampaaniaüritus Pennsylvania osariigis Hershey's. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Pennsylvania osariik on praeguses valimiskampaanias üks võtmetähtsusega osariike ning viimasel nädalal on kandidaatide toetajaskonna vahe seal veelgi vähenenud. Pikka aega peeti seda Clintonit toetavaks piirkonnaks, kuid paari päeva eest tehtud Harperi küsitluse järgi toetab Pennsylvanias mõlemat kandidaati 46 protsenti, teiste küsitluste põhjal on Clintonil paari protsendipunkti suurune edumaa.

Postimees käis vaatamas Trumpi kampaaniaüritust Pennsylvania osariigis Hersheys ehk linnas, mis nimetab end maailma magusamaks paigaks ning kus toodetakse samanimelist kuulsat šokolaadi.

Ürituse algusajaks on välja kuulutatud kell seitse, kuid veel 20 minutit hiljem lookleb tuhandeid mahutava Giant Centeri sissepääsu poole pikk inimkett. Paljudel on kaasas Trumpi nimega plakat, peas punane nokats kirjaga «Make America Great Again» või riiete küljes mõni demokraatide presidendikandidaati Hillary Clintonit solvav märgis.

Kõik sisse ei pääsegi, kuid üllatavalt leplikult kogunevad sajad välja jäänud inimesed hoone seina äärde üles seatud ekraani juurde, kus vilgub alustuseks animatsiooniklipp selle kohta, kui palju Clinton e-kirju ära hävitas  – 33 000. See süüdistus on üks Trumpi  peamisi leivanumbreid ja nagu eelnevael üritustel langeb see ka Hersheys soodsasse pinnasesse  – rahvamass karjub üksmeelselt: «Lock her up!» («Pange ta kinni!»). Skandeerimist kuuleb õhtu jooksul veel korduvalt, pruugib Trumpil ainult poetada märksõna «Clinton». Kohale tulnute seas on kõige rohkem nooremapoolseid ja keskealisi inimesi, mõnel alkoholilõhnad juures, aga enamikul silmad vaimustusest kilamas. Eriti lähevad need põlema siis, kui küsida, mis nad Trumpist arvavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles