Mosuli lähedalt leiti 100 tsiviilelaniku surnukehaga massihaud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahingud Mosuli lähedal
Lahingud Mosuli lähedal Foto: SCANPIX

Iraagi koalitsioonivägede ja politsei teatel leiti eile Mosuli lähedalt massihaud, milles on vähemalt 100 ilma peata tsiviilelaniku surnukeha.

The Independenti teatel asub massihaud Islamiriigi käest tagasi vallutatud Hammam al-Alis põllumajanduskooli alal. Mosulist 50 kilomeetri kaugusel asuv Hamam al-Ali, mis on Tigrise jõe ääres, oli viimane suurem takistus Iraagi armee liikumisel Mosuli edelaossa.

Islamiriigi võitlejad on Mosulis ja selle ümbruse avaldanud Iraagi armeele tugevat vastupanu, eile süütasid džihadistid Mosuli ümbruses vähemalt 19 naftakohta.

ÜRO Põgenikeagentuuri teatel nõuab Islamiriik, et vanemad annaksid oma pojad, kelle vanus on üheksa eluaastat ja üle selle neile võitlejateks.

Iraagi armee koos liitlastega käivitas Mosuli ja selle lähialade tagasivallutamise operatsiooni 17. oktoobril ning nüüdseks on Islamiriik pidanud loovutama mitmed paigad.

Ühendkuningriigis tegutseva vaatlusorganisatsiooni Syrian Observatory Human Rights andmetel on praegustes lahingutes hukkunud umbes 480 Islamiriigi võitlejat, kelle seas on 300 lapssõdurit.

«Alates sellest, kui Mosuli piirkonnas algasid lahingud, on seal elu kaotanud 480 Islamiriigi sõdijat, nende seas ka 300 niinimetatud kalifaadi kutsikat,» teatas vaatlusorganisatsioon.

ÜRO andmetel kasutab Islamiriik Mosulis umbes 25 000 tsiviilelanikku inimkilbina, et  Iraagi armeed takistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles