McDonald`s kaebas Firenze restorani keelustamise eest kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: EMPICS Entertainment/ScanPix

McDonald`s kaebas Firenze linna kohtusse, kuna linnavalitsus ei andnud kiirtoiduketile linnaväljakule kiirtoidukoha ehitamiseks luba, vahendab The Local.

Ühendriikide kiirtoidukett nõuab linnalt 17,8 miljonit eurot kahjutasu peale seda, kui linn lükkas tagasi McDonald`si avalduse linna ajaloolises keskuses Piazza del Duomol restoran avada.

Firma sõnul arutatakse asja administratiivkohtus, muid detaile ei täpsustatud.

Firenze vasaktsentristlik linnapea Dario Nardella keeldus McDonald`si avalduse rahuldamisest juunis peale seda, kui ettepanekut kaaluti tehnilise komisjoni poolt, kes leidis, et see ohustaks ajaloolise linnasüdame säilimist.

«McDonald`sil on õigus esitada avaldus, see on seadusega lubatud, kuid meil on ka õigus keelduda,» sõnas Nardella linnanõukogus, lisades, et ta soovib toetada piirkonna ajaloolisi ettevõtteid.

Nardella sõnul ei ole neil McDonald`si suhtes eelarvamusi, kuid Unesco maailmapärandi nimistusse kuuluval Piazza del Duomol kiirtoidukoha avamine oli tema sõnul kohalikele liiast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles