KOHALIK VAADE: Kartmatu gruusia rüütli karjäär Odessas jäi üürikeseks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hästi kõneleda Mihheil Šaakasvili oskab. Poliitikukarjäär Odessas jäi tal aga lühikeseks.
Hästi kõneleda Mihheil Šaakasvili oskab. Poliitikukarjäär Odessas jäi tal aga lühikeseks. Foto: SIPA/Scanpix

Lõpuks see juhtus. Ausalt öeldes ma ei usu, et Mihheil Saakašvili tagasiastumine – ehkki ametlikud allkirjad on veel andmata – oleks midagi ootamatut. Lõppude lõpuks oli tegu loogilise sammuga nende jaoks, kes jälgisid tema karjääri Odessa regiooni kubernerina.

Endise Gruusia presidendina olid Saakašvili ambitsioonid palju suuremad ja laiemad kui üksainuke regioon Ukrainas. Hoolimata faktist, et seesama regioon on pea sama suur kui terve Gruusia.

Kuid samal ajal oli aina vähem märke tema lubatud reformidest. Ehkki Saakašvilit tuntakse president Petro Porošenko hea sõbrana, kogus endine Gruusia president endale rohkelt vaenlasi mitte ainult Odessa regioonis, vaid ka Kiievi võimukoridorides.

Ometi näib, et Saakašvili otsuse üks peamisi põhjuseid oli tema erakonna kaotus hiljutistel Gruusia parlamendivalimistel.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles