Kurskaja metroojaamas leiti ühe mehe kätelt lõhkeaine jälgi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurskaja metroojaam Moskvas
Kurskaja metroojaam Moskvas Foto: SCANPIX

Moskvas Kurskaja metroojaamas võeti eile kella 11.30 paiku kinni Kabardi-Balkaariast pärit mees, kelle kätelt leiti lõhkeaine jälgi.

Korrakaitsejõudude allikas rääkis Interfaxile, et mees kutsuti dokumentide kontrollimiseks kõrvale, kuna tema olek äratas miilitsatöötajates kahtlusi.

Dokumentidest selgus, et mees on pärit Naltšikist ja oma sõnul tuli ta Moskvasse tööd otsima.

Uudisteportaali Life News andmetel oli tegemist 24-aastase Azamat K-ga.

Mehe peopesadest leiti jälgi ainest, mille koostis sarnaneb heksogeeniga. Lõhkeaine täpsem nimetus selgub pärast siseasjadeosakonna kriminalistikakeskuse spetsialistide tehtud uuringuid.

Lisaks kontrollitakse mehe kuulumist illegaalsetesse relvastatud grupeeringutesse ja tema võimalikku seotust Domodedovo terroriaktiga.

Moskvas Domodedovo lennujaamas sai 24. jaanuaril aset leidnud terrorirünnakus lisaks enesetapjale surma 36 inimest. Uurijad on teinud kindlaks, et rünnaku valmistas ette seitsmest inimesest koosnenud jõuk. Neli kahtlustatavat on võetud vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles