Costa Rica purustas Mehhiko narkojõugu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Costa Rica politsei vahistas eile 14 kahtlusalust, hävitades Mehhiko Sinaloa narkokartelliga seotud uimastijõugu.

Kahtlusalused peeti kinni paarikümne haarangu käigus. Juurdluse käigus oli varem vahistatud 10 kahtlustatavat, ütles julgeolekuminister Gustavo Mata ühisel pressikonverentsil president Luis Guillermo Solisega.

Alates 2014. aastast on politsei konfiskeerinud jõugu liikmetelt kolm tonni kokaiini ja 1,7 miljonit dollarit sularaha. Jõuk smugeldas uimasteid Ecuadorist ja Colombiast peamiselt Mehhikosse. Solis ütles, et seekordne operatsioon oli rühmitisele saatuslik hoop.

Aprillis kukkus narkojõugule kuulunud lennuk alla Costa Rica loodeosas, laadungiks 250 kilogrammi kokaiini ja 45 000 USA dollarit sularaha. Lennukis olnud kaks mehhiklast said surma.

Eelmisel nädalal korraldas politsei haarangu jõugu liikmetele kuuluvas farmis ning leidis 432 kilogrammi kokaiini ja 1,6 miljonit dollarit sularaha.

Kesk-Ameerika riigid, nende hulgas Costa Rica, on transiitmaad uimastite smugeldamisel Lõuna-Ameerikast Mehhikosse ja sealt edasi Ameerika Ühendriikidesse. Kinnikukkunud jõugu partneriks olevat Sinaloa kartelli juhtis pikaajaliselt kurikuulus narkoparun ja pärast mitmeid põgenemisi Ühendriikidele väljaandmist ootav Joaquín «Jupats» («El Chapo») Guzmán.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles