Pariisi ründajad aasta aega hiljem: muist vangis, muist surnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia sõdurid Brüsselis. Kohe ilmus siia kohtu alla Salah Abdeslam – enne, kui ta anti välja Prantsusmaale.
Belgia sõdurid Brüsselis. Kohe ilmus siia kohtu alla Salah Abdeslam – enne, kui ta anti välja Prantsusmaale. Foto: AP/Scanpix

Aasta pärast seda, kui islamiterroristid tapsid Pariisis 130 inimest ja traumeerisid kogu rahvast, on uurijad teinud kindlaks suurema osa süüdlasi, võtnud kinni kaheksa inimest ning suutnud järjestada vandenõu peamised etapid.

Just sellel nädalalt tehti kindlaks vandenõu põhikorraldaja. Uurijad ütlevad, et tema isik on neile nüüd teada, kuid nad ei avalda esialgu ta nime.

Edust hoolimata paljastas uurimine nimetamisväärsed vajakajäämised luures ja julgeolekus. Üheksa teadaolevat ründajat ja neli peamist kaasosalist on surnud. Kaheksa kahtlusalust on vahi all Prantsusmaal ning kuus mujal, neist kaks rünnakute stardilaval Belgias. Rünnakuüksuse ainuke elusolev liige Salah Abdeslam on arreteeritud, kuid ta keeldub koostööst Prantsuse uurijatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles