Hispaanias hakatakse hooletuid koeraomanikke DNA abil jälitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liblikad roojahunnikul
Liblikad roojahunnikul Foto: Reuters/ScanPix

Ida-Hispaanias asuv linn kuulutas sõja loomaomanikele, kes enda lemmikute järelt ei korista ja hakkab maha jäänud roojahunnikutest saadud DNAga väljaheite omanikku otsima, vahendab The Local. 

Valencia lähedal asuv Mislata on kohustanud elanikel oma koerte DNA 31. detsembriks registreerida. Selleks võetakse lemmikult vereproov. Kõigi koerte DNA kandtakse linnavalitsuse andmebaasi ning neid saab siis võrrelda linna tänavatele hüljatud roojahunnikutest võetud proovidega.

Liblikad roojahunnikul / Reuters/Scanpix
Liblikad roojahunnikul / Reuters/Scanpix Foto: Reuters/ScanPix

«Vältimaks ebameeldivaid väljaheiteid, mida mõned peremehed unustavad koristada, võttis linn kasutusele DNA analüüsisüsteemi, mis teeb kindlaks väljaheite omaniku,» seisis Mislata linnavalitsuse koduleheküljel avaldatud teates. Lemmikute järel koristada unustanud elanikke ootab nende kindlakstegemisel 200 euro suurune trahv.

Ka teised Hispaania linnad on asunud aktiivselt võitlema loomaomanikega, kes lemmikute rooja ei korista.

Hispaanias on vahele jäänutel võimalus valida 1500-eurose trahvi maksmise ja tänavakoristajana töötamise vahel. Torrelodonesi linnavalitsuse ette püstitati hiigelsuur junnikuju, et protestida lohakate loomaomanike vastu ja näidata, kui suure hulga rooja tänavakoristajad linnast eemaldanud on. Kuju varastati varsti peale selle püstitamist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles