Hollande: EL peab olema valmis vajadusel Trumpile vastu seisma (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA järgmine president Donald Trump.
USA järgmine president Donald Trump. Foto: Reuters/ScanPix

Prantsuse president François Hollande ütles täna, et Euroopa Liidu liidrid peavad olema vajadusel valmis USA järgmisele presidendile Donald Trumpile vastu seisma.

Hollande ütles Pariisis pärast kohtumist Taani peaministri Lars Løkke Rasmusseniga, et vabariiklaste kandidaadi Trumpi valimisvõit kohustab eurooplasi olema selged ja võimelised tulema toime neile muret tegevate väljakutsetega.

Demokraatide presidendikandiaati Hillary Clintonit toetanud Hollande'i sõnul soovib Euroopa Ühendriikidega muidugi üksmeelt, ent peab olema positsioonis, kus suudab ka enda eest otsustada.

Rasmussen kutsus looma Suurbritannia otsuse järel lahkuda senisest otsustavamat ELi. Ta ärgitas ELi kujundama selgemat poliitikat julgeoleku ja migratsiooni alal vastuseks kriitikale, et Euroopa on mõlemas valdkonnas liiga lodev. «Just siin peab EL tegutsema tulemuslikult,» ütles Taani valitsusjuht.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles