Moskva tunnistas valimiseelseid kontakte Trumpi kampaaniameeskonnaga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kujud Vladimir Putinist ja Donald Trumpist
Kujud Vladimir Putinist ja Donald Trumpist Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Vene asevälisminister Sergei Rjabkov tunnistas täna Moskva kontakte USA presidendiks valitud Donald Trumpi kampaaniameeskonnaga valimiste eel.

«Kontaktid olid,» ütles Rjabkov usutluses Interfaxile. Küsimusele, kas neid hoogustatakse, ütles ta, et need on tööküsimused ning tegude järjekord sõltub teemadest, millega silmitsi seistakse. «Mõistagi kavatseme seda tööd valimiste järel jätkata,» lisas ta.

«Me teeme seda ja oleme seda teinud valimiskampaania vältel,» rääkis Rjabkov läbikäimisest Trumpi meeskonnaga.

«Mõistagi teame me enamikku tema lähikondlastest. Need inimesed on Ühendriikides alati rambivalguses olnud ja täitnud kõrgeid ametikohti. Ma ei saa seda öelda küll kõigi kohta, ent nii mõnigi on hoidnud Venemaa esindajatega sidet,» sõnas välisminister.

Tema sõnul on Vene valitsuses alles alanud arutelu tulevase Trumpi administratsiooniga dialoogi loomise võimaluste ning selleks otstarbeks kasutatavate kanalite üle.

«Praegu on sellest vara rääkida, sest alles päev on möödunud USA valimistest, mis on tekitanud maailmas laialdast vastukaja,» lausus Rjabkov. Tema sõnul peavad USA ja Venemaa jätkama viivitusteta kõnelusi konfliktide lahendamise üle maailmas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles