Advokaat: Snowdeni paljastused aitasid Trumpil võita

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowden ajakirja Wired 2014. aasta septembri väljaande esikaanel.
Edward Snowden ajakirja Wired 2014. aasta septembri väljaande esikaanel. Foto: SCANPIX

USA Luure Keskagentuuri (CIA) endise töötaja Edward Snowdeni paljastused võisid samuti aidata kaasa vabariiklase Donald Trumpi võidule Ühendriikide presidendivalimistel, ütles Snowdeni advokaat Anatoli Kutšerena.

«Oma tegevusega soovis Edward Snowden öelda igaühele, eelkõige oma kaasmaalastele, et Ameerika valitsus rikub massiivselt inimõigusi ja sooritab ebaseaduslikke tegusid. See kujundas USA kodanikel teatava hinnangu praeguse administratsiooni kohta, mis omakorda peegeldus presidendivalimiste tulemustes,» väitis Kutšerena.

«Donald Trumpi võit pööras maailma ajaloos uue lehekülje,» lausus ta. «Me ei taju siiani juhtunu sügavust ja tagajärgi,» märkis advokaat.

«Demokraatide kaotuse määras ette ära nende agressiivne poliitika kogu maailmas,» ütles ta.

«USA kodanikud nägid, et Obama administratsioon ütleb üht, aga teeb teist. Ta lubas sulgeda Guantanamo vangla, aga see elab ja õitseb endiselt. Ameerika väed sekkuvad aktiivselt sõjategevusse väljaspool oma riiki. Ja paljudele inimestele Ühendriikides see loomulikult ei meeldi,» väitis Kutšerena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles