Jaapani riigiminister plaanib visata pilgu Lõuna-Kuriilidele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani riigiminister Yukio Edano
Jaapani riigiminister Yukio Edano Foto: SCANPIX

Jaapani riigiminister Yukio Edano kavatseb sõita Hokkaido saarele, et sealt heita pilt Lõuna-Kuriilidele, mida Jaapanis kutsutakse Põhjaterritooriumiks.

Edano plaanib sõidu teoks teha 19. veebruaril, vahendas ITAR-TASS.

«Põhjaterritooriumi küsimus pole probleemiks mitte üksnes saarte endiste elanike jaoks, vaid kogu Jaapani rahva jaoks. Ma soovin tõsta Jaapani üldsuse tähelepanu sellele probleemile,» rääkis Edano.

ITAR-TASSi teatel on minister plaanitav visiit Hokkaidole, et sealt visata pilk Lõuna-Kuriilidele, Jaapani vastuseks Vene ministrite hiljutistele külaskäikudele piirkonda, mis tõid kaasa negatiivse vastukaja Jaapanis.

Jaapani valitsusliikmed saavad seda piirkonda külastada kas laevadega või heita pilgu peale lennukist. Lõuna-Kuriilid paistavad päris hästi ka ilma binoklita ära Kirde-Hokkaidol asuvast Nemuro linnast.

Eelmise aasta detsembris lendas Lõuna-Kuriilide lähistel välisminister Seiji Maehara. Hokkaidole plaanib sõita ka peaminister Naoto Kan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles