Trumpi-vastane protest kasvas mässuks (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vastvalitud Ühendriikide presidendi Donald Trumpi- vastased protestid kestavad mitmes USA linnas juba teist päeva, Portlandis on meeleavaldused üle läinud mässuks. 

Trumpi vastased suuremad meeleavaldused USAs
Trumpi vastased suuremad meeleavaldused USAs Foto: USA mässud

Trumpi-vastased protestid Portlandis arenesid üle mässuks ja politsei oli sunnitud märatsevate rahvamasside vastu kasutama kummikuule, pisargaasipomme ja muid taolisi meetmeid, et märatsejaid laiali ajada. Mitu tänavale tulnut arreteeriti politsei ründamise ja avaliku korra rikkumise eest.

Lõhuti autosid ja kaupluste aknaid. Politsei sulges mässajate tõttu ka maanteid, sest rahvas tõkestas nendel liiklust. 

Rahumeelsemad meeleavaldused jätkusid ka teistes USA linnades, kaasa arvatud Los Angeleses, Chicagos, Philadelphias, Denveris, Minneapolises, Baltimore’is, Dallases ja Californias Oaklandis. Enamus tänavatele tulnutest olid rahumeelsed ja nukrad. Californias ja Chicagos tuli ette siiski mõningaid arreteerimisi.

Meeleavaldus Oaklandis

Deb Bentzel, kes protestis Trumpi presidentuuri vastu Philadelphias, otsustas enda sõnul meelt avaldada, sest naisena ja kõigi indiviidide võrdse kohtlemise toetajana, ei jäänud tal muud üle. «Ma marsin, et mitte tunnustada rassismi, vihkamist ja hirmu, mida ta külvab ning esindab.»

Maailmakuulus filmilooja Michael Moore liitus protestijatega New Yorgis Trump Toweri ees, kus tulevane president ka ise resideerib. «Ma olen väga uhke, et nii palju inimesi tema presidendiks saamise vastu kindlalt seisab,» sõnas ta CNNile. «Tuhandeid inimesi marsib tänavatel ja ma liitusin just nendega.»

Trump asus tema vastaste ameeriklastega võitlema sotsiaalmeediakanalis Twitter, kus nimetas meeleavaldusi väga ebaõiglaseks. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles