Süüria diktaator: oleme valmis koostööks Trumpiga (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: PA images/Scanpix

Süüria diktaator Bashar al-Assadi nõuniku teatel on Damascus valmis arendama koostööd USA uue presidendi Donald Trumpiga, vahendab Independent. 

Diktaatorist Süüria presidendi nõunik Bouthaina Shaaban teatas, et Assad on valmis koostööks USA uueks presidendiks valitud Trumpiga. «Ma arvan, et ameeriklased on Trumpi presidendiks valimisega maailmale saatnud suure ja väga olulise sõnumi,» sõnas ta.

Ühendriigid on siiani järjekindlalt logistiliselt ja finantsiliselt toetanud opositsioonivägesid, üheselt mõistetava sõnumiga, et diktaator Assad tuleb võimult eemaldada.

Trumpi presidendikampaania ajal välja käidud nägemus uuest USA välispoliitikast tähendaks aga opositsioonivägede toetamise lõpetamist. Ta on öelnud, et režiimivahetus toob Lähis-Idas kaasa vaid rohkem ebastabiilsust ning Assadi toetamine on ainus võimalus Süüria sõda lõpetada. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles