Saksa kaitseminister loobus ajutiselt doktorikraadist

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kaitseminister Karl-Theodor zu Guttenberg teatas, et loobub oma doktorikraadist seni, kuni ülikool uurib tema kohta esitatud plagiaadisüüdistusi.
Saksa kaitseminister Karl-Theodor zu Guttenberg teatas, et loobub oma doktorikraadist seni, kuni ülikool uurib tema kohta esitatud plagiaadisüüdistusi. Foto: SCANPIX

Saksamaa valitsuse populaarseim liige – kaitseminister Karl-Theodor zu Guttenberg – teatas täna, et loobub oma doktorikraadist ajaks, kuni tema ülikool uurib tema väitekirja kohta tõstatatud plagiaadikahtlustusi, kirjutab uudistevõrk AFP.


«Ma loobun ajutiselt, ma kordan, ajutiselt, loobun oma doktoritiitlist,» ütles minister. Plagiaadikahtlustuste tõttu ajakirjanduselt juba lõika-ja-kleebi-ministri tiitli teeninud Guttenberg tõotas kraadi pärast uurimise lõppu tagasi võtta.

Minister lubas ka, et aitab talle 2006. aastal õigusteaduses doktorikraadi andnud Bayreuthi ülikooli tolle korraldatud uurimises aktiivselt.

«Ma ei taha, et mulle esitataks teistsuguseid standardeid kui ükskõik kellele teisele,» ütles 39-aastane kaitseminister, kellest on räägitud kui potentsiaalsest tulevasest kantslerist. Samas eitas ta kindlalt plagiaadi esitamist.

Dieter Wiefelspuetz praegu opositsioonis olevate sotsiaaldemokraatide ridadest kuulutas juba ajalehele Kölner Stadt-Anzeiger: «Kui talt doktorikraad ära võetakse, peab ta tagasi astuma.»

Ajaleht Financial Times Deutschland on siniverelist zu Guttenbergi kutsunud juba Parun Cut and Paste’iks ning vasakpoolne Taz Zu Googlebergiks. Süddeutsche Zeitung aga märkis oma juhtkirjas, et seni väga populaarse zu Guttenbergi jaoks pole kaalul mitte ministrikoht, vaid tema kui ausa inimese maine.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles