Trump sunnib Euroopat end kokku võtma (11)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA dessantväelased õppustel Poolas, millest saab ka esimene riik, kuhu tõstab oma jala veebruaris Euroopasse saabuv lisabrigaad.
USA dessantväelased õppustel Poolas, millest saab ka esimene riik, kuhu tõstab oma jala veebruaris Euroopasse saabuv lisabrigaad. Foto: Reuters/ScanPix

Kuni Barack Obama on veel president, kehtib ka varem kavandatud USA lisajulgestuspakett ehk jätkub lisasõdurite ja -varustuse Euroopasse toomine. Paljud vaatlejad pelgavad aga aega, kui Valgesse Majja kolib Donald Trump.

Praegu on USA-l Euroopas alles kahe brigaadi jagu sõdureid. Et Venemaa agressiivsuse ja  ohtlikkuse tõttu NATO idaserva liitlastele tuleb saata ka kolmas brigaad, otsustas president Obama tänavu. Teele saadetakse need jõud veebruaris ehk mõni nädal pärast Trumpi ametisse pühitsemist.

«Me viime oma plaane ellu nii, nagu need koos meie NATO liitlastega koostatud said,» lubas üleeile Pentagoni kõneisik Peter Cook. «Järgmise administratsiooni poliitikavalikutest rääkimise jätame nende hooleks. Meil on üks kõrgem juhataja korraga.»

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles