Soulis oodatakse Lõuna-Korea viimaste aastate suurimat meeleavaldust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

Lõuna-Korea pealinna Souli tänavatele oodatakse laupäeval kümneid tuhandeid inimesi meeleavaldusele, kus hakatakse nõudma president Park Geun-hye tagasiastumist.

Politsei hinnangul koguneb meeleavaldusele umbes 170 000 meeleavaldajat, korraldajate arvates tuleb kohale kuni miljon inimest.

Lõuna-Koreas avaldatakse pikemat aega meelt Parki vastu pärast teateid, et presidendi lähedane perekonnatuttav Choi Soon-sil kasutas ära oma kõrget tutvust. Meedia andmeil pressis Choi suurfirmadelt raha välja, kasutades selleks presidendi mõjuvõimu. Samuti vaatas ta üle riigipea kõned ja nõustas teda tähtsates poliitikaküsimustes.

Hoolimata avalikkuse raevust pole opositsioon veel tõsiselt survestanud Parki tagasi astuma ega alustanud tagandamismenetlust. Samas ähvardavad erakonnad tagandamise nõudmisega, kui Park ei taandu riigiasjadest.

Arvatakse, et laupäeval toimuv meeleavaldus saab olema suurim pärast 2008. aasta 10. juunit. Tollal mõistsid sajad tuhanded meeleavaldajad hukka valitsuse otsuse taastada USA veiseliha import ajal, mil avalikkus pelgas hullu lehma tõve levikut. Politsei hinnangul tuli tollal tänavatele 80 000 inimest, korraldate hinnangul oli protestijate arv 700 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles