Maailmapanga president pole rahul G7 tegevusega

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmapanga president Robert Zoellick.
Maailmapanga president Robert Zoellick. Foto: AP / Scanpix

Maailmapanga president Robert Zoellick ütles eile, et praeguses ülamaailmses finantskriisis on vaja «uut multilateraalset» organisatsiooni, mis asendaks senised iganenud institutsioonid.


Zoellicki hinnangul on finantskriis «äratuskõne», mis sunnib riike praeguse kriisi lahendamiseks vaatama multilateraalsete institutsioonide poole, vahendas AFP.

«Me vajame uueks maailmamajanduseks uut multilateraalset võrgustikku,» täpsustas Zoellick eile Washingtonis toimunud Maailmapanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) iga-aastasel kohtumisel.

Zoellicki hinnangul tuleks maailma suurimaid tööstusriike ühendavat klubi G7 ajakohastada ning kaaluda selliste arenevate tööstusriikide nagu Brasiilia, Hiina, India, Mehhiko, Venemaa, Saudi-Araabia ja Lõuna-Aafrika Vabariigi vastuvõtmist organisatsiooni liikmeteks.

Ta pidas oluliseks, et G7st ei saaks pelgalt G14, vaid toimuks ka tõeline reform, mis muudaks organisatsiooni paindlikumaks ja laiapõhjalisemaks.

Samuti julgustas ta reformima IMFi ja Maailma Kaubandusorganisatsiooni (WTO).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles