Duterte: kui IS tuleb Filipiinidele, unustage inimõigused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide president Rodrigo Duterte.
Filipiinide president Rodrigo Duterte. Foto: Reuters/ScanPix

Filipiinide president Rodrigo Duterte hoiatas täna, et kui Islamiriigi džihadistid peaksid oma tegevust Filipiinidel alustama, ei hooliks ta inimõiguste järgimisest, et oma rahvale turvalisus tagada, kirjutab Reuters.

Duterte sõnul kannatab Filipiinide lõunaosa Mindanao provints juba praegu mässuliste ja röövsalkade tegevuse käes ja riigipea tundis muret, et terrorism ja immigreeruvad džihadistid võivad ebastabiilset olukorda oma huvides ära kasutada.

«Kui Lähis-Ida terroristid jäetakse oma maast ilma, liiguvad nad teistesse paikadesse, nad tulevad ka siia ja me peame selleks valimis olema,» sõnas president kõnes.

«Pidage meeles, et neil ei ole mingit aimu sellest, mis on inimõigused. Ma ei luba oma inimesi tappa lihtsalt inimõiguste järgimise nimel, see on jama,» lisas Duterte.

Inimõigused on Duterte jaoks olnud alati tundlik teema. Riigipea  on tihti väljendanud viha inimõiguslaste ja Lääne riikide suhtes, kes kritiseerivad Duterte vägivaldset uimastite vastast võitlust.

Duterte, kes on ise Mindanaost pärit ja teeninud seal 22 aastat linnapeana, märkis, et piirkonnas toimuvad juba praegu väga tugevad islamistlikud rahutused ja Abu Sayyafi mässulised võtavad igapäevaselt pantvange.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles