Sarkozy soovib USA-le Pariisi leppest lahkumisel süsinikumaksu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast Pariisi kliimaleppe jõustumist kuvati 4. novembril Eiffeli tornile sõnum - see on tehtud!
Pärast Pariisi kliimaleppe jõustumist kuvati 4. novembril Eiffeli tornile sõnum - see on tehtud! Foto: MICHEL EULER/AP/Scanpix

Kui USA president Donald Trump peaks taganema Pariisi kliimaleppest, tuleks Euroopal kehtestada Ühendriikide impordile süsinikumaks, ütles Prantsuse vabariiklaste presidendikandidaadiks pürgiv Nicolas Sarkozy.

Mullu detsembris allkirjastatud Pariisi kliimaleppe kasvuhoonegaaside emissiooni piiramiseks on praeguseks ratifitseerinud enam kui sada riiki.

«Donald Trump on öelnud, et ta ei austa Pariisi kliimaleppe järeldusi,» ütles ekspresident Sarkozy usutluses telekanalile TF1. «Vaatame, kas ta peab oma lubadusi. Mina nõuan, et kui USA ei rakenda keskkonnareegleid, mille meie oma ettevõtetele kehtestame, peab Euroopa kehtestama kõigile Ühendriikide kaupadele piiril 1-3 protsendi suuruse süsinikumaksu.»

USA presidendi Barack Obama valitsus on kliimalepet jõuliselt toetanud, ent Trump lubas valimiskampaania ajal sellest taganeda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles