Porošenko: loodame saada viisavabaduse enne Ukraina-ELi tippkohtumist (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko.
Ukraina president Petro Porošenko. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Ukraina president Petro Porošenko avaldas täna lootust, et Kiiev saab viisavabaduse Euroopa Liiduga enne 24. novembrit.

«Meil on ikka veel lootus ja ma teen kõik võimaliku, et tagada Ukrainale viisavabadus,» ütles Porošenko Stockholmis pressikonverentsil pärast läbirääkimisi Rootsi peaministri Stefan Löfveniga.

Ta meenutas, et Ukraina on täitnud ELiga viisavabaduse saamiseks kõik nõuded ja Euroopa valitsused, Euroopa Komisjon ja ülemkogu on seda tunnistanud. «Tänase päeva seisuga on tõepoolest küsimusi, mis ei ole mitte mingil viisil seotud Ukrainaga. Näiteks viisavaba režiimi peatamise mehhanism,» ütles Porošenko.

Ta ütles, et praegu on vaja Euroopa Parlamendi otsust. «Euroopa Parlamendi suuremate rühmade juhid on öelnud, et toetavad Ukraina viisavabadust ja praegu tuleb lihtsalt leida vormel, mis võimaldab seda edenemist näidata. Soovitav see oleks ja ma väga loodan, et see toimub enne EL-Ukraina tippkohtumist,» ütles president.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles