Vene luureteenistus võttis kinni Soome suundunud migrandid (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salla piiripunkt.
Salla piiripunkt. Foto: Jussi Nukari/AP/Scanpix

Vene Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) arreteeris möödunud nädala esmaspäeval 16 inimest, kes kavatsesid siseneda Soome, vahendas Yle Norra veebiväljaannet Independent Barents Observer.

Migrandid olid pärit Süüriast, Afganistanist, Jeemenist, Kongost, Ghanast ja Tansaaniast. Kinni peeti ka kaks venelast, kellel lasub kahtlus, et nad püüdsid veenda Vene piirivalvet migrantide abistamises.

FSB pole avaldanud kinnipidamise täpset asukohta.

Julgeolekuteenistuse pressiesindaja Murmaskis ütles Norra väljaandele, et möödunud nädalal peeti kinni ka kaks iraanlast, kes olid teel Norra. Meestele on esitatud süüdistus ebaseaduslikus piiriületamises.

Oktoobri lõpus teatas ka Vene riiklik meediakanal GTRK, et FSB pidas kinni kaks Tansaania päritolu meest, kes tahtsid ebaseaduslikult Soome siseneda. Neile määrati 4000 rubla (ligikaudu 60 eurot) suurune rahatrahv ja saadeti Venemaalt välja.

Pärast seda kui Venemaa ja Soome allkirjastasid aasta alguses ajutise ja nüüdseks aegunud piirikontrolli leppe, pole sealt kaudu ühtegi asüülitaotlejat enam saabunud. Kokkulepe sätestas, et ainult Soome, Venemaa ja Valgevene kodanikel oli lubatud ületada Raja-Joosepi ja Salla piiripunkte.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles