Saksamaa võimud kardavad äärmuslaste märulit

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad möödunud pühapäeval Dresdenis.
Meeleavaldajad möödunud pühapäeval Dresdenis. Foto: SCANPIX

Saksamaa idaosas asuvas Dresdenis kardetakse äärmuslaste kokkupõrgete puhkemist, sest linna oodatakse tuhandeid radikaale.

Uudistevõrgu AFP teatel on üle 10 000 inimese kogunenud taas Dresdenisse, et meenutada linna 66 aasta tagust hävituslikku pommitamist. Möödunud nädala alguses toimus samas linnas selle sündmuse mälestuseks iga-aastane uusnatside marss, millest võttis osa umbes 17 000 inimest, kes külma ilma trotsides moodustasid kolmekilomeetrise inimketi.

Politsei teatel ootavad nad linna kuni 20 000 meeleavaldajat, nende seas ka 3000 vasakäärmuslast ja hinnanguliselt 4000 paremradikaali. Linnas tagab korda 5000 politseinikku, kes peaksid vältima vaenupoolte-vahelist kontakti.

1945. aasta veebruaris korraldatud liitlaste suurpommitamise käigus hukkus Dresdenis ühe ööga üle veerandsaja tuhande inimese ning valdav osa linnast jäi rusudesse. Saksa paremäärmuslased on süüdistanud liitlasi sõjakuriteo toimepanemises ja väitnud, et see kampaania nõudis isegi kuni poole miljoni inimese elu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles