Graafik: Millised ELi riigid saadavad enim inimesi maalt välja? (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lammutatud Calais põgenikelaagri elanikud, Sudaanist ja Eritreast pärit noored mehed vaatavad ikka Suurbritannia suunas.
Lammutatud Calais põgenikelaagri elanikud, Sudaanist ja Eritreast pärit noored mehed vaatavad ikka Suurbritannia suunas. Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal avalikustas Euroopa Liit värsked andmed selle kohta, kui palju esitasid liikmesriigid 2015. aasta jooksul kolmandate riikide kodanikele maalt väljasaatmise korraldusi. Statistika veebiportaal Statista koostas selle põhjal graafiku, kus Eesti leiame selle viimaselt kohalt.

Tabeli tipus figureerib Kreeka, olles esitanud 104 576 riigist välja saatmise korraldust. Brexiti kodumaa Suurbritannia on eestpoolt kolmas, möödunud aasta jooksul esitas Ühendkuningriik ELi mittekuuluvate riikide kodanikele 70 020 väljasaatmise korraldust.

Oluline on aga siinkohal mainida, et väljasaatmise korralduse esitamine ei tähenda veel, et need inimesed enam riigis ei viibi. Mõned neist on vabatahtlikult nõus maalt lahkuma, kuid teised püüavad peale maalt väljasaatmise otsust migratsiooniametnike vaateväljast eemale hoida, elades ja vahel ka töötades ELi liikmesriikides illegaalselt edasi.

Infographic: Which EU Countries Deport The Most People?  | Statista

You will find more statistics at

Statista
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles