Ukraina presidendi Hispaania villa tuli avalikuks (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porošenko Itaalia villa
Porošenko Itaalia villa Foto: Kuvatõmmis portaalist

Maalilistel Lõuna-Hispaania rannikutel asuvate Euroopa elegantseimate villade omanike hulgas on Hollywoodi staare, maailmakuulsaid sportlasi ja poliitilise eliidi esindajaid - kaasa arvatud Ukraina president Petro Porošenko.

Hispaania Costa del Soli kuurorti kinnisvaraomanike hulka kuulub ka RFE/RLi uuringu andmetel Nõukogude Liidu lagunemise järel korruptsiooniga kimpus olnud Ukraina valitsusjuht ja mitmed tema lähedased liitlased.

President Porošenko, Igor Kononenko - Porošenko erakonna asejuhi ja kunagise äripartneri - ning Ukraina riikliku kaitse- ja julgeolekunõukogu peasekretäri Oleg Hladkovski Hispaania kuurorti villad on seni saladuses hoitud.

Ukraina president Petro Porošenko. / AFP/Scanpix
Ukraina president Petro Porošenko. / AFP/Scanpix Foto: AFP/SCANPIX

Igaüks neist kolmest omab Costa del Soli ranniku lähedal luksuslikku Vahemere-stiilis villat. Kononenkole kuulub lisaks villale naabruskonnas veel ka maalapp. Neid omandeid aga avalikele teenistujatele kuuluvast kinnistunimistust ei leia.

Tegemist on märkimisväärse tagasilöögiga riigis, mis väidetavalt pingutab, et suurendada valitsuse läbipaistvust ja vähendada korruptsiooni.

Leitud andmed näitavad, et Porošenko ostis villa 2008. aastal, kui ta oli Ukraina riigipanga nõukogu juht. Kinnistu väärtust hinnatakse neljale miljonile eurole. Ka sealsed naabrid kinnitavad, et on Porošenkot piirkonnas liikumas näinud.

Ühe naabri sõnul tuleb Ukraina president paariks päevaks puhkama ja siis lahkub jälle. «Ta puhkab pigem päeva või kaks, mitte nädalaid või kuid.» 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles