Frontex: oktoobris saabus Itaaliasse rekordarv migrante (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid pärast Itaalia piirivalve aluse randumist Catania sadamas Sitsiilias.
Migrandid pärast Itaalia piirivalve aluse randumist Catania sadamas Sitsiilias. Foto: ANTONIO PARRINELLO/REUTERS/Scanpix

Oktoobris jõudis Itaaliasse ligi 27 500 migranti, mis on võrreldes möödunud kuude keskmisega tunduvalt kõrgem number, teatas täna Euroopa Liidu piirivalveagentuur Frontex.

Peamine põhjus selleks on agentuuri hinnangul ilm. Kui septembris olid Vahemere piirkonna ilmaolud suhteliselt kehvad, siis oktoober oli soe. Sellest tingituna püüdsid smugeldajad enne talve tulekut võimalikult palju migrante Euroopa poole teele saata. See omakorda tõstis ka Vahemerel hukkunute arvu. Oktoobri jooksul toodi merest välja 127 surnukeha, uppujate koguarv on aga tõenäoliselt veelgi suurem.

«Frontexil on hetkel käsil operatsioon Sophia, mille ülesanne on koolitada Liibüa piirivalvet, et kasvaks ka nende poolne võimekus,» märkis Frontexi tegevdirektor Fabrice Leggeri.

Möödunud kuul saabujate hulgas oli enim Nigeeriast ja Eritreast pärit migrante.

Käesoleva aasta jooksul kokku on Itaaliasse jõudnud 159 500 migranti, mis on 13 protsenti rohkem kui aasta tagasi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles