Hiina ütles Trumpile, et kliimasoojenemine ei ole nende väljamõeldis (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump Valges Majas.
Donald Trump Valges Majas. Foto: Sipa USA/ScanPix

Hiina välisministri abi Liu Zhenmin ütles, et kliimasoojenemine ei saa olla hiinlaste väljamõeldis Ühendriikide konkurentsivõime vähendamiseks, kuna Trumpi vabariiklastest eelkäijad olid need, kes kliimaläbirääkimised 1980. aastatel algatasid, kirjutab Bloomberg.

Nii Ronald Reagan kui George H.W. Bush toetasid rahvusvahelist kliimakoostööd veel enne, kui Hiina üldse teada sai, et säärased kõnelused alanud on, sõnas Liu eile ÜRO kohtumisel Marrakechis.

Trump säutsus Twitteris 2012. aastal, et globaalne kliimasoojenemine on hiinlasete väljamõeldis, et muuta Ühendriikide tööstus konkurentsivõimetuks. Hiina esindajad on selle väite tagasi lükanud.

«Vaadates kliimakõneluste ajalugu, algatati see vabariiklaste toetusega Reagani ja vanema Bushi administratsiooni ajal 1980. aastatel,» sõnas Liu meediakohtumisel.

Peale Reagani surma 2004. aastal on tema valitsuse ajal riigisekretäri ametit pidanud George Schulzist saanud üks häälekamaid kliimasoojenemise vastaseid vabariiklasi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles