Venemaa blokeeris ligipääsu LinkedIn veebikeskkonnale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LinkedIn-i logo.
LinkedIn-i logo. Foto: Reuters/ScanPix

Venemaa interneti teenusepakkujad alustasid täna USA sotsiaalmeedia keskkonna LinkedIn blokeerimist.

Vene kohus jättis nädala eest jõusse Moskva ringkonnakohtu otsuse blokeerida LinkedIn, kuna see ei talleta kasutajate isikuandmeid Vene serverites.

«Sotsiaalmeediavõrgustik LinkedIn lisati rikkujate nimekirja ning teenusepakkujatele anti korraldus nende blokeerimiseks,» teatas Vene valitsuse meediaregulaator Roskomnadzor avalduses.

LinkedIn-i väitel on ettevõte hakanud saama Vene kasutajatelt teateid ligipääsu puudumisest.

2015. aastal võeti Venemaal vastu seadus, mis nõuab välismaistelt sõnumiteenustelt, otsingumootoritelt ning sotsiaalmeedia lehekülgedelt kasutajate isikuandmete salvestamist Vene serverites.

«Roskomnadzori otsus blokeerida LinkedIn tähendab ligipääsu äravõtmist meie miljonitelt Vene kasutajatelt,» teatas USA firma, mille sõnul tahetakse Roskomnadzoriga isikuandmete talletamise teemat edasi arutada.

Vene presidendi esindaja Dmitri Peskovi sõnul on blokeerimine täiesti seaduslik ning Kreml sellesse ei sekku.

Putini internetinõuniku German Klimenko hinnangul täidab sotsiaalmeediavõrgustik tõenäoliselt meediaregulaatori nõudmised ja ligipääs taastatakse, selgus Vene meediale antud intervjuust.

LinkedIn-il on Venemaal kuus miljonit kasutajat, üle maailma on kasutajaid 467 miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles